Alt
08 Φεβ 2020 4:22 PM

Η Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου είναι μια ξεχωριστή ημέρα για τον περιβαλλοντικό εθελοντισμό στον Δήμο Παύλου Μελά καθώς θα βραβευτούν οι νικητές αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στους περιβαλλοντικούς διαγωνισμούς για μαθητές και ενήλικες που διοργάνωσε το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Παύλου Μελά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που είναι ανοιχτή για το κοινό, και θα πραγματοποιηθεί στον 3ο όροφο, στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, τις ώρες 11.00 – 13.00, θα απονεμηθούν βραβεία με δίπλωμα και μετάλλιο στα τρία πρώτα έργα των παρακάτω κατηγοριών:

Α) ζωγραφική, για μαθητές 6 έως 10 ετών

Β) κατασκευή καλλιτεχνημάτων με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, για μαθητές ηλικίας 11 έως 18 ετών

Γ) διαγωνισμός ιδεών, για ενήλικες σχετικά με τις δράσεις περιβάλλοντος και εθελοντισμού

Τα έργα και οι ιδέες αξιολογήθηκαν από ειδικές επιτροπές και θα εκτεθούν στο χώρο της εκδήλωσης αλλά και στον εκθεσιακό χώρο της Υπόγειας Διάβασης της οδού Λαγκαδά.

Οι διαγωνισμοί προκηρύχθηκαν στο πλαίσιο του Έργου «Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού στο Δήμο Παύλου Μελά», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνεργάζονται τα Γραφεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου – Κορδελιού & Βερτίσκου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Επικοινωνία: 2313 302960

e-mail: pavlosmelas@ethelontes.gr

 

 

 

Οικολογική συνείδηση και περιβαλλοντικός εθελοντισμός

Στις ενέργειες του Έργου, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η ανάπτυξη Μητρώου Εθελοντών, η επιμόρφωση των Εθελοντών, διαδικτυακή πύλη και Εφαρμογή Κινητών Τηλεφώνων (Mobile App) για τον εθελοντισμό.

Βασικός σκοπός είναι η προστασία του περιβάλλοντος μέσω του εθελοντισμού και ειδικότερα τα παρακάτω:

•αύξηση του βαθμού ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με ζητήματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

•δημιουργία μόνιμου διαύλου επικοινωνίας με τους πολίτες που ενδιαφέρονται να αναλάβουν εθελοντικές πρωτοβουλίες, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

•ανάδειξη καλών εθελοντικών πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

•υποστήριξη και ανάδειξη εθελοντικών πρωτοβουλιών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, παράλληλα με τα μέτρα πολιτικής και τις πρωτοβουλίες της πολιτείας.

•καλλιέργεια δεξιοτήτων που σχετίζονται με την κοινωνική, προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των πολιτών.

Ομάδα στόχου αποτελεί το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Παύλου Μελά, αλλά και πολίτες εκτός Δήμου που ενδιαφέρονται να ενεργοποιηθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Οι δράσεις απευθύνονται, είτε σε μεμονωμένους πολίτες, είτε σε οργανωμένα σύνολα πολιτών, όπως σχολεία, σύλλογοι και άλλες ομάδες.

Ο άμεσα εμπλεκόμενος πληθυσμός θα ωφεληθεί μέσα από τη συμμετοχή του, θα αποκτήσει γνώσεις, θα αναπτύξει δεξιότητες και θα κοινωνικοποιηθεί, ενώ ο λοιπός πληθυσμός θα ωφεληθεί από τη γενικότερη περιβαλλοντική αναβάθμιση η οποία αναμένεται να επέλθει.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Δράσεων Εθελοντισμού Σάκης Λαζαρίδης καλούν τους πολίτες να ενημερωθούν για το Πρόγραμμα που αφορά μια οργανωμένη εκστρατεία για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος σχετικά με ζητήματα περιβάλλοντος και εθελοντισμού.

Μια συλλογική προσπάθεια για να κάνουμε την πόλη που ζούμε πιο πράσινη και πιο καθαρή.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά για τους πολίτες και αφορούν κύρια στην ενίσχυση της οικολογικής τους συνείδησης και στην προώθηση του περιβαλλοντικού εθελοντισμού στον Δήμο Παύλου Μελά, στην  αύξηση του βαθμού ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, στη δημιουργία μόνιμου διαύλου επικοινωνίας με τους πολίτες, στην υποστήριξη και ανάδειξη εθελοντικών πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο, καθώς και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των εθελοντών.

... γιατί ο Εθελοντισμός είναι στη Φύση μας!

 

 

 

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.